Psytec ontwikkelt EMDR Lightbar

2 oktober 2015

Psytec heeft een nieuw apparaat ontwikkeld om therapeuten te ondersteunen bij het geven van EMDR therapie: de EMDR Lightbar. Het apparaat bestaat uit een lichtbalk waarop een blauw licht heen en weer beweegt. De cliënt volgt dit blauwe licht in plaats van de hand van de therapeut. Dit maakt de EMDR therapie minder vermoeiend voor de therapeut en effectiever voor de cliënt.

De Psytec EMDR LightbarOogbewegingen effectiever dan geluid
Steeds meer therapeuten passen EMDR therapie toe voor de behandeling van psychische problemen. Vanwege de vermoeiende armbewegingen gebruiken veel therapeuten stimulatie met geluid, zoals het laten horen van ‘tikjes’ of ‘klikjes’ via een koptelefoon. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat visuele stimulatie door oogbewegingen de meeste effectieve vorm van EMDR therapie is. De EMDR Lightbar biedt deze visuele stimulatie en ontlast tegelijkertijd de therapeut.

Eenvoudig in gebruik
De EMDR Lightbar bestaat uit een lichtbalk met een statief en een afstandsbediening om het blauwe licht te bedienen. De snelheid waarmee het licht heen en weer beweegt kan ingesteld worden zodat de stimulatie goed afgestemd kan worden op de behoefte van de cliënt. De ingebouwde teller en timer zorgt ervoor dat de EMDR-sessie nog makkelijker wordt en de therapeut aantekeningen kan maken tijdens de sessie.

Pulsers voor extra stimulatie
De EMDR Lightbar is uit te breiden met een set van twee pulsers. Dit zijn trilapparaatjes voor in de hand die zorgen voor extra voelbare stimulatie. Dit is nuttig bij de behandeling van kinderen en bij cliënten die de neiging hebben te dissociëren.

Kijk voor meer informatie op: http://www.emdr-lightbar.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *